CartDin varukorg är tom!
  • Följ oss      mohedaclogs          

  • Fri frakt inom Sverige - Ej fria returer

  • Leverans från oss inom 2-5 arbetsdagar!

 

Fem generationer inom skotillverkning.

Det var så här det började en gång...

Johan Magnus Johannesson, född 1833 i Ormesberga, Småland. Började som skomakarlärling i Åkhult, en liten by i Moheda Socken, ca 3 mil utanför Växjö. 

1860 blev Johan Magnus skomakare.

Johans son Axel Johansson, fortsatte i samma bana och blev med tiden också skomakare, i byn Vitteryd.

Axel och hans son Reinhold fortsatte i Vitteryd som byskomakare till 1931. Axel och Reinhold startade det året "Reinhold Johanssons Skofabrik AB", där det tillverkades arbetsskor, sandaler och slippers.

1956 kom fjärde generationen in i företaget då Reinholds son, Inge Reinholdson, började på skofabriken. Inge och hans bror fick 1966 överta firman och bildade om företaget till "AB Bröd. Reinholdsons Skofabrik". 

1973 startade Inge "Inge Reinholdson Sko AB" med tillverkning av trätofflor.

1986 byggdes den nuvarande fabriken och namnet ändrades till "I. Reinholdson Sko AB".

1993 resp. 1996 började Inges söner Petter och Gustav Reinholdson i företaget, detta blev den femte generationen inom skotillverkning.

1999 köptes fabriken KLEA Skofabrik i Mjällom. Därmed breddades sortimentet genom att även innefatta skydds skor och skydds tofflor. Fabriken i Mjällom flyttades ner till Moheda samma år.

2005 köpte Gustav och Petter företaget av Inge och firman ombildades till "Reinholdson Sko AB". 

2012 öppnade vi vår Webshop, för att tillgodose alla våra kunder de modeller som ej köpts av butiker, men också för att nå ut till kunder utanför Sverige.

Mohedas sortiment består av: Träskor, träsandaletter, mjuktofflor, skydds tofflor, skydds skor och sandaler.

Vi använder oss av både Moheda samt Moheda Toffeln, som märken på våra produkter.

Reinholdson Sko AB är ett modernt familjeföretag i femte generationen. 50% av all tillverkning exporteras till Europa, USA, Japan och Australien.

Moheda är idag ledande inom träskotillverkning och ett av få tillverkande sko företag i Sverige. Företaget ligger i Moheda som är en ort i Alvesta kommun, vilket ligger i landskapet Småland.

 

Reinhold & Axel 1920

Produkter
Övrigt